Budinca rece

Se pun stafidele la macerat cu rom. Se freaca intr-un vas galbenusurile pana devin spumoase. Se toarna peste galbenusuri laptele fierbinte, fiert, in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 15 gr gelatina
  • 100 gr fructe confiate
  • 50 gr stafide
  • 3 linguri rom
  • 100 gr piscoturi
  • 250 gr frisca
  • Pentru garnitura:
  • 100 gr frisca
  • 50 gr fructe confiate

Mod de preparare

Se pun stafidele la macerat cu rom. Se freaca intr-un vas galbenusurile pana devin spumoase. Se toarna peste galbenusuri laptele fierbinte, fiert, in prealabil, cu zaharul si vanilia, putin cate putin, amestecand ca sa nu se taie. Se fierbe crema in bain-marie pana se leaga. Cand crema s-a racit se adauga gelatina desfacuta in apa rece, fructele confiate si stafidele, amestecand bine. La sfarsit se pun piscoturile zdrobite si amestecate cu frisca. Se uda o forma si se toarna in ea compozitia si se pune vasul in frigider 4 ore.
Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe confiate.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc