Budincute de ciocolata

Se fierbe laptele cu zaharul, vanilia si 75 gr.unt. Se amesteca biscuitii pisati cu ciocolata rasa. Se adauga laptele fierbinte, putin cite putin, ame

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 100 gr. ciocolata
  • 200 gr. zahar
  • 150 gr. unt
  • 100 gr. biscuiti pisati
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 oua
  • frisca

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zaharul, vanilia si 75 gr.unt. Se amesteca biscuitii pisati cu ciocolata rasa. Se adauga laptele fierbinte, putin cite putin, amestecind bine tot timpul. Se pun la fiert impreuna pina ce se omogenizeaza bine. Se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile unul cite unul, se amesteca bine si se bat albusurile spuma tare. Se toarna compozitia in forme mici unse cu unt. Se fierb pe baia de apa, acoperite 1 ½ ora. Dupa ce se racesc se garnisesc cu frisca batuta. Se poate face si o singura budinca care se fierbe 2 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci