Cataif cu mere

1. Merele se curata, se rad (feliute subtiri) si se calesc cu 150 gr zahar. Cand sant scazute se pune cam 1 lingura gris peste ele si se mai lasa puti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cataif cu mere

Ingrediente

  • 300 gr taietei (iese si mai bun cu taietei mai subtiri)
  • 2 kg de mere + 150 gr zahar
  • 500 ml apa + 150 gr zahar
  • 600-700 gr frisca
  • scortisoara
  • suc de lamaie
  • unt

Mod de preparare

1. Merele se curata, se rad (feliute subtiri) si se calesc cu 150 gr zahar. Cand sant scazute se pune cam 1 lingura gris peste ele si se mai lasa putin pe foc.

2. Se iau de pe foc si se presara cu scortisoara mai multa sau mai putina, dupa gustul fiecaruia.

3. Taieteii se prajesc intr-o tigaie anti-aderenta. Se amesteca des in ei ca sa nu se arda, ci doar sa se rumeneasca.

4. Apa se fierbe cu zaharul 5 minute, se ia de pe foc si se pune un pic de suc de lamaie.

5. Se unge cu un pic de unt o tava (33/21 cm), se pune jumatate din cantitatea de taietei, apoi merele si la urma restul de taietei.

Se toarna siropul peste compozitia din tava si se da la cuptor (350F) cam jumatate de ora, pana scade zeama.

6. Se lasa la racit. Cand este rece complet se acopera cu frisca si se pune la frigider. Se lasa cateva ore la rece inainte de a fi taiat.
Pofta buna!

Reteta Cataif cu mere a fost propusa de Anat pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Placinta cu mere,

Pandispan cu mere,

Foietaj cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide