Ciocolata calda e mereu binevenita atunci cand temperaturile de afara incep sa scada. Vara tanjesc dupa ea, iar iarna imi e dor de vara, asa ca am gasit ciocolata calda care sa le imbine pe amandoua.
Ciocolata calda cremoasa se prepara foarte usor, iar rezultatul este neasteptat de bun. In 3 linguri de frisca lichida dizolvam amidonul. Punem laptele impreuna cu restul de frisca lichida intr-o oala, la foc mic. Cand incepe sa fiarba punem zaharul si amestecam pana se topese, dupa care turnam frisca in care am dizolvat amidonul si amestecam cu un tel pana se omogenizeaza.
Luam amestecul de lapte si frisca de foc, si adaugam inauntru bucatile de ciocolata cu menta (de la Heidi am folosit eu). Puteti folosi orice fel de ciocolata in loc, amaruie sau cu lapte, dar eu am dorit ca ciocolata mea calda sa aibe o aroma subtila de vara, pentru ca nu vreau sa ma gandesc inca la temperaturi scazute :).
Servim ciocolata calda cremoasa cu menta, calda :) cu bucati de ciocolata razuita deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii