Se incalzeste cuptorul la 200 grade F (95 grade C). Se bat albusurile spuma tare, se adauga crema tartar si se mai mixeaza un minut. Zaharul se ameste
Se incalzeste cuptorul la 200 grade F (95 grade C).
Se bat albusurile spuma tare, se adauga crema tartar si se mai mixeaza un minut. Zaharul se amesteca cu amidonul, apoi se adauga cate o lingura, pe rand, peste albusuri.Se mixeaza bine pana compozitia devine lucioasa si formeaza creste.
Se folosesc doua tavi tapetate cu hartie de copt.Pe fiecare hartie se traseaza cate 4 cercuri cu diametrul de 8,3-8,9 cm (3 1/4- 3 1/2 inch). Se pune compozitia in sprit. Se umple fiecare cerc cu cate o spirala de bezea, apoi pe fiecare spirala se traseaza pe contur cate 3 cercuri, unul peste celalalt, pentru a forma un cosulet. Sper ca m-ati inteles...
Se introduc la cuptor astfel: una din tavi jos, iar cealalta sus, niciuna la mijloc...Se coc 3 ore, fara sa se deschida usa cuptorului,apoi se stinge cuptorul si se lasa peste noapte sa se usuce in cuptor.
Ies 8 cosulete (asa zice reteta originala),care pot fi umplute si decorate dupa preferinta.
Cealalta parte le-am umplut cu aceeasi crema de vanilie in care am amestecat o lingurita de cacao si una mai rasa de ness,dizolvate in prealabil in putin lapte.Am decorat cu frisca,cirese Maraschino si figurine de ciocolata.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii