Creme brulee cu ciocolata

Crusta crocanta de zahar caramelizat este aceeasi ca la orice reteta de crema de zahar ars sau crema catalana. Dar interiorul retetei de creme brulee pe care ti-o propunem este total diferit.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Creme brulee cu ciocolata

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 40g zahar tos
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 350ml frisca lichida
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri zahar de trestie

Mod de preparare

Pune galbenusurile de ous impreuna cu zaharul tos si extractul de vanilie si mixeaza bine. Toarna frisca lichida intr-o oala si adu-o la fierbere. Pe masura ce se incalzeste adauga cacao. Da la o parte de pe foc si toarna incet amestecul de oua amestecand constant. Toarna crema astfel formata intr-o oala curata si da-o la foc mic. Amesteca constant pana cand se ingroasa, acoperind toata suprafata oalei ca sa nu se prinda.

Pe masura ce crema incepe sa faca bulbuci la suprafata si parca incepe sa fiarba ia-o de pe foc. In acest moment viteza este cruciala deoarece crema caramel s-ar putea transforma intr-o papara dulce.

Toarna crema in forme individuale, las-o sa se raceasca dupa care acoper-o si da-o la frigider pentru cel putin 1 ora. Este recomandat sa acoperi formele cu folie alimentara dar fara sa atingi suprafata cremei. Avem nevoie sa se formeze o crusta care sa sustina zaharul caramelizat.

Dupa ce crema noastra brulee cu ciocolata s-a odihnit la frigider 1 ora, aranjeaza pe suprafata fiecarei forme in strat uniform zaharul brun pe care il caramelizezi cu un arzator de bucatarie.


Lasa zaharul de pe crema brulee cu ciocolata sa se racoreasca putin dupa care poti sa o servesti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide