Creme brulee cu ciocolata

Crusta crocanta de zahar caramelizat este aceeasi ca la orice reteta de crema de zahar ars sau crema catalana. Dar interiorul retetei de creme brulee pe care ti-o propunem este total diferit.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Creme brulee cu ciocolata

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 40g zahar tos
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 350ml frisca lichida
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri zahar de trestie

Mod de preparare

Pune galbenusurile de ous impreuna cu zaharul tos si extractul de vanilie si mixeaza bine. Toarna frisca lichida intr-o oala si adu-o la fierbere. Pe masura ce se incalzeste adauga cacao. Da la o parte de pe foc si toarna incet amestecul de oua amestecand constant. Toarna crema astfel formata intr-o oala curata si da-o la foc mic. Amesteca constant pana cand se ingroasa, acoperind toata suprafata oalei ca sa nu se prinda.

Pe masura ce crema incepe sa faca bulbuci la suprafata si parca incepe sa fiarba ia-o de pe foc. In acest moment viteza este cruciala deoarece crema caramel s-ar putea transforma intr-o papara dulce.

Toarna crema in forme individuale, las-o sa se raceasca dupa care acoper-o si da-o la frigider pentru cel putin 1 ora. Este recomandat sa acoperi formele cu folie alimentara dar fara sa atingi suprafata cremei. Avem nevoie sa se formeze o crusta care sa sustina zaharul caramelizat.

Dupa ce crema noastra brulee cu ciocolata s-a odihnit la frigider 1 ora, aranjeaza pe suprafata fiecarei forme in strat uniform zaharul brun pe care il caramelizezi cu un arzator de bucatarie.


Lasa zaharul de pe crema brulee cu ciocolata sa se racoreasca putin dupa care poti sa o servesti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii