Crusta crocanta de zahar caramelizat este aceeasi ca la orice reteta de crema de zahar ars sau crema catalana. Dar interiorul retetei de creme brulee pe care ti-o propunem este total diferit.
Pune galbenusurile de ous impreuna cu zaharul tos si extractul de vanilie si mixeaza bine. Toarna frisca lichida intr-o oala si adu-o la fierbere. Pe masura ce se incalzeste adauga cacao. Da la o parte de pe foc si toarna incet amestecul de oua amestecand constant. Toarna crema astfel formata intr-o oala curata si da-o la foc mic. Amesteca constant pana cand se ingroasa, acoperind toata suprafata oalei ca sa nu se prinda.
Pe masura ce crema incepe sa faca bulbuci la suprafata si parca incepe sa fiarba ia-o de pe foc. In acest moment viteza este cruciala deoarece crema caramel s-ar putea transforma intr-o papara dulce.
Toarna crema in forme individuale, las-o sa se raceasca dupa care acoper-o si da-o la frigider pentru cel putin 1 ora. Este recomandat sa acoperi formele cu folie alimentara dar fara sa atingi suprafata cremei. Avem nevoie sa se formeze o crusta care sa sustina zaharul caramelizat.
Dupa ce crema noastra brulee cu ciocolata s-a odihnit la frigider 1 ora, aranjeaza pe suprafata fiecarei forme in strat uniform zaharul brun pe care il caramelizezi cu un arzator de bucatarie.
Lasa zaharul de pe crema brulee cu ciocolata sa se racoreasca putin dupa care poti sa o servesti.
Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaPentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...
Ostropel de pui cu tomate si usturoiO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelRogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...
Rogolah, cornulete foarte fragede1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...
Tort cu branza si friscaAcest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma....
Chec cu morcov, nuca si stafideAceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...
Prajitura alba cu crema de nessOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii