Crusta crocanta de zahar caramelizat este aceeasi ca la orice reteta de crema de zahar ars sau crema catalana. Dar interiorul retetei de creme brulee pe care ti-o propunem este total diferit.
Pune galbenusurile de ous impreuna cu zaharul tos si extractul de vanilie si mixeaza bine. Toarna frisca lichida intr-o oala si adu-o la fierbere. Pe masura ce se incalzeste adauga cacao. Da la o parte de pe foc si toarna incet amestecul de oua amestecand constant. Toarna crema astfel formata intr-o oala curata si da-o la foc mic. Amesteca constant pana cand se ingroasa, acoperind toata suprafata oalei ca sa nu se prinda.
Pe masura ce crema incepe sa faca bulbuci la suprafata si parca incepe sa fiarba ia-o de pe foc. In acest moment viteza este cruciala deoarece crema caramel s-ar putea transforma intr-o papara dulce.
Toarna crema in forme individuale, las-o sa se raceasca dupa care acoper-o si da-o la frigider pentru cel putin 1 ora. Este recomandat sa acoperi formele cu folie alimentara dar fara sa atingi suprafata cremei. Avem nevoie sa se formeze o crusta care sa sustina zaharul caramelizat.
Dupa ce crema noastra brulee cu ciocolata s-a odihnit la frigider 1 ora, aranjeaza pe suprafata fiecarei forme in strat uniform zaharul brun pe care il caramelizezi cu un arzator de bucatarie.
Lasa zaharul de pe crema brulee cu ciocolata sa se racoreasca putin dupa care poti sa o servesti.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii