Desert cu caise si piersici fara blat

Daca folositi piersici din conserva atunci trebuie scurse de sirop, daca folositi proaspete atunci trebuiesc curatate de coaja, eu caisele le-am opari

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Desert cu caise si piersici fara blat

Ingrediente

  • pentru 6 persoane
  • ingrediente
  • 1/2 litri lapte
  • 4 oua
  • arome la alegere
  • 100 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 30 gr amidon
  • 1 conserva de piersici ( eu am folosit 14 caise proaspete + 1 piersica proaspata)
  • 2 linguri de zahar pudra
  • feli de migdale ( 100 gr)

Mod de preparare

Daca folositi piersici din conserva atunci trebuie scurse de sirop, daca folositi proaspete atunci trebuiesc curatate de coaja, eu caisele le-am oparit un pic in apa iar piersica am curatat-o cu cutitul.

Intr-un vas amestecam galbenusele cu zaharul apoi adaugam faina, amidonul si usor turnam laptele, amestecam bine ca sa nu se formeze cocoloase.

Vasul il punem la bain-marie faceti atentie sa nu se formeze cocoloase deci amestecati bine pina se ingroasa crema.

Bateti albusele cu cele doua linguri de zahar pudra, sa nu puneti zaharul pudra cu amidon, trebuie sa stea tapan albusul.

In tava asezam bucatile de caise si piersici. Dupa ce sa ingrosat crema o turnam si pe ea. Bezeaua se pune peste crema iar ca decor se pun feliile de migdale.Tava se pune in cuptor dar la grill, doar citeva minute.


Pofta buna!

Reteta Desert cu caise si piersici fara blat a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

Alte retete de desert gasiti aici:

Salata de fructe cu frisca,

Clatite cu dulceata si frisca,

Crema de ciocolata si frisca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide