Galuste cu caise

Brinza se amesteca impreuna cu faina si ouale si se se lasa sa stea 20 min. Se spala caisele, se sterg si se cresteaza, se scot simburii si in locul l

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g brinza de vaci
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 12 caise
  • 12 bucati de zahar
  • 70g unt
  • zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Brinza se amesteca impreuna cu faina si ouale si se se lasa sa stea 20 min. Se spala caisele, se sterg si se cresteaza, se scot simburii si in locul lor se strecoara in fiecare caisa cite o bucatica de zahar. Se pune la fiert intr-o oala mare apa si putina sare. Fiecare caisa se infasoara in aluat si se pune la fiert cam 10-12 min. Apa nu trebuie sa clocoteasca.se scot cu spumiera si se lasa sa se scurga. Se topeste untul si se stropesc galustele.
Se servesc fierbinti cu zahar si scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc