Gelee de vin

Se pune 300 gr. de zahar cu un litru de vin alb bun, intr-o cratita, pe marginea focului, pana se topeste zaharul. Se adauga 10 foi de gelatina topite

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr. de zahar
  • un litru de vin alb bun
  • 10 foi de gelatina

Mod de preparare

Se pune 300 gr. de zahar cu un litru de vin alb bun, intr-o cratita, pe marginea focului, pana se topeste zaharul. Se adauga 10 foi de gelatina topite cu putina apa fierbinte. Se impinge cratita cu totul pe foc, si cand incepe sa clocoteasca, se trage iar pe marginea aragazului si se lasa 15 minute. Se strecoara apoi printr-un servet, se toarna in forma si se lasa la rece sa se intareasca. Inainte de a rasturna, se introduce o clipa forma in apa fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci