Ghetar de bezea

Se bat bine albusele cu zaharul apoi se amesteca usor cu galbenusele, praful de copt si faina. Se pune alutul in tava de tort tapetata cu hartie si se

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un praf de copt
  • crema: 100 g nuci prajite
  • 75 g bezele cumparate
  • 600 ml frisca
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Se bat bine albusele cu zaharul apoi se amesteca usor cu galbenusele, praful de copt si faina. Se pune alutul in tava de tort tapetata cu hartie si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca complet. Nucile se prajesc si se taie bucati mari. Bezelele se sfarama. Se insiropeaza blatul cu suc de portocale fara acid si se pun 1/2 din bezelele sfaramate pe blat. Se bate frisca cu zaharul si cele 2 plicuri de inataritor. Se amesteca cu ciocolata si cu nucile si se pune pe blat sub forma de cupola. Se presara restul de bezele si se da tortul la rece 3 ore inainte de servire.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori