Gris cu lapte cu caramel

Se pun trei linguri de zahar intr-o cratita sa se arda pe foc iute, amestecind mereu, pina ce zaharul se topeste si capata culoarea castanie. Se ia cr

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri rase de gris
  • 7 linguri de zahar
  • 1/2 litru lapte

Mod de preparare

Se pun trei linguri de zahar intr-o cratita sa se arda pe foc iute, amestecind mereu, pina ce zaharul se topeste si capata culoarea castanie. Se ia cratita de pe foc si se invirte in toate sensurile pina ce marginile s-au uns cu acest caramel. Separat se fierbe laptele cu restul de zahar. Cind fierbe, se pune grisul in ploaie amestecind mereu ca sa nu se faca cocoloase. Se fierbe 15 minute. Cind compozitia s-a ingrosat, se toarna peste zaharul ars si se da la rece. Dupa ce s-a racit, se rastoarna pe o farfurie. Daca in cratita a mai ramas zahar ars, se pune o cescuta de apa si se fierbe pina se topeste zaharul. Acest sirop se toarna peste gris.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci