Gris cu lapte si gem de caise

Gris cu lapte si gem de caise este un desert rapid si delicios, o budinca de gris foarte aspectuoasa, potrivita si pentru copii.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gris cu lapte si gem de caise

Ingrediente

  • 5 pahare de lapte
  • 1 pahar de gris
  • 1 jumatate de pahar de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 varf de cutit de bicarbonat (daca nu stiti cat de proaspat este laptele; bicarbonatul previne branzirea laptelui)
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 grame de unt
  • gem de caise pentru servire

Mod de preparare

Puneti laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Adaugati sarea, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilat. Cand se apropie de punctul de fierbere, adaugati grisul treptat, amestecand tot timpul cu un tel sau lingura. Fierbeti câteva minute, amestecand constant, pana obtineti o crema ca o mamaliga moale.

Adaugati untul taiat bucatele, omogenizati si luati de pe foc. Turnati grisul in forme pana se intareste apoi pe farfurii si adaugati peste el gem de caise.


Grisul cu lapte si gem de caise se serveste dupa ce se intareste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori