Gris cu lapte si gem de caise este un desert rapid si delicios, o budinca de gris foarte aspectuoasa, potrivita si pentru copii.
Puneti laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Adaugati sarea, bicarbonatul, zaharul si zaharul vanilat. Cand se apropie de punctul de fierbere, adaugati grisul treptat, amestecand tot timpul cu un tel sau lingura. Fierbeti câteva minute, amestecand constant, pana obtineti o crema ca o mamaliga moale.
Adaugati untul taiat bucatele, omogenizati si luati de pe foc. Turnati grisul in forme pana se intareste apoi pe farfurii si adaugati peste el gem de caise.
Grisul cu lapte si gem de caise se serveste dupa ce se intareste.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii