Gris cu zahar ars

Se pune la fiert laptele cu 150 gr zahar si plicul de zahar vanilat. Cand incepe sa dea in clocot se toarna grisul in ploaie amestecand continuu si s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr gris
  • 750 mI lapte
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele cu 150 gr zahar si plicul de zahar vanilat. Cand incepe sa dea in clocot se toarna grisul in ploaie amestecand continuu si se lasa la fiert pana se ingroasa compozitia, dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi galbenusurile si albusurile batute spuma si se amesteca. Separat, se ard 100 gr zahar intr-un vas si se misca sa se acopere cu zahar si peretii laterali. Se pune este zaharul ars, pasta de gris si se pune compozitia la cuptor, la foc mic. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, iar dupa aceea se rastoarna pe un platou.


Se serveste rece.

Alte retete:

Tort cu mere si crema de zahar ars Budinca de orez cu mere

Galuste cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori