Se pune la fiert laptele cu 150 gr zahar si plicul de zahar vanilat. Cand incepe sa dea in clocot se toarna grisul in ploaie amestecand continuu si s
Se pune la fiert laptele cu 150 gr zahar si plicul de zahar vanilat. Cand incepe sa dea in clocot se toarna grisul in ploaie amestecand continuu si se lasa la fiert pana se ingroasa compozitia, dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi galbenusurile si albusurile batute spuma si se amesteca. Separat, se ard 100 gr zahar intr-un vas si se misca sa se acopere cu zahar si peretii laterali. Se pune este zaharul ars, pasta de gris si se pune compozitia la cuptor, la foc mic. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, iar dupa aceea se rastoarna pe un platou.
Se serveste rece.
Alte retete:
Tort cu mere si crema de zahar ars Budinca de orez cu mere
Galuste cu prune
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii