Se pune la fiert laptele cu 150 gr zahar si plicul de zahar vanilat. Cand incepe sa dea in clocot se toarna grisul in ploaie amestecand continuu si s
Se pune la fiert laptele cu 150 gr zahar si plicul de zahar vanilat. Cand incepe sa dea in clocot se toarna grisul in ploaie amestecand continuu si se lasa la fiert pana se ingroasa compozitia, dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi galbenusurile si albusurile batute spuma si se amesteca. Separat, se ard 100 gr zahar intr-un vas si se misca sa se acopere cu zahar si peretii laterali. Se pune este zaharul ars, pasta de gris si se pune compozitia la cuptor, la foc mic. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, iar dupa aceea se rastoarna pe un platou.
Se serveste rece.
Alte retete:
Tort cu mere si crema de zahar ars Budinca de orez cu mere
Galuste cu prune
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseEu sunt fanul nr. 1 ai acestor biscuiți. Îi ador alături de cafeaua de dimineață sau să-i ronțăi peste zi. ...
Biscuiți digestivi
Comentarii