Laptele de pasare in crusta caramel sau ille flottante in denumirea lui originala este un desert fin pe baza de lapte, oua, zahar si delicioasa aroma de vanilie.
In primul rand preparam creme anglaise:
Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul intr-o craticioara. Se mixeaza la viteza mica, pana ce crema se intareste si se albeste (cam 3 minute). Se adauga amidonul si se amesteca bine.
Taie pastaia de vanilie in 2, razuie cu lama unui cutit semintele si adauga-le la amestecul de galbenusuri.
Pune laptele la incalzit pana aproape de punctul de fierbere impreuna cu pastaia de vanilie. Cand este fierbinte toarna-l in fir subtire peste galbenusuri (fara pastaie). Acopera crema cu folie alimentara si da-o la frigider la racit.
Bate albusurile bine impreuna cu cele 150g de zahar tos, apoi imparte-le in boluri mai mici acoperite si pune-le la baie de aburi pentru cateva minute.
Lasa-le apoi in bol sa se raceasca.
Topeste restul de 220g de zahar si formeaza in ce forma doresti "gratare" de zahar ars.
Serveste albusurile in forme individuale cu creme anglaise, deasupra aseaza cosuletele de zahar topit si presara fulgi de migdale.
Laptele de pasare poate fi servit oricand.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii