Lasagna dulce, cu branza si visine

Simplu, bun si aromat. Ce iti poti dori mai mult de atat de la un desert?

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
redusa
Lasagna dulce, cu branza si visine

Ingrediente

  • 9 foi de lasagna
  • 700 gr branza de vaci bine scursa
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de Esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar Pudra de frisca
  • 1 cana de visine fara samburi
  • un praf de sare
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Intr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei. Le transferam pe foc, cand incepe sa clocoteasca apa punem foile de lasagna. Le fierbem 6-7 minute, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se racoreasca. Intr-un bol punem branza faramitata, 4 galbenusuri, zaharul si mixam. Adaugam esenta si coaja rasa de portocala. Separat, batem cele 4 albusuri spuma, le incorporam cu ajutorul unei palete in compozitia de branza. Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam 3 foi de lasagna, un strat de branza si cateva visine. Punem iar foi, branza, visine, foi, branza si visine. Frisca lichida o mixam cu cele doua si zaharul pudra. Turnam acest amestec deasupra. Ar fi bine ca inainte sa fierbeti foile de lasagna, sa vedeti cam cate va intra intr-un strat, in functie de vasul pe care il folositi, ca sa stiti cate fierbeti. Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra si lasagna este facuta, 40-50 de minute dureaza. Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se serveste. Noi am taiat-o calda si o sa vedeti ca portia nu este perfecta, dar daca o taiati rece, veti obtine portii in care straturile se vor vedea frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Chec pufos
1
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Tiramisu reţetă cu lamaie
3
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Mini ardei umpluti cu branza
5
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Parteneri
Cozonac cu nuca si rahat
Bucataras.RO

Cozonac cu nuca si rahat

Un cozonac pufos, care se desface in fasii, e mandria oricarei gospodine. Incearca reteta noastra. 

Cozonac cu nuca si rahat
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet