Mic dejun bogat in fibre, made by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
6 minute
Complexitate
redusa
Mic dejun bogat in fibre, made by Carmen Bruma

Ingrediente

  • lapte de migdale – 300 g
  • fulgi de ovaz – 2 linguri
  • seminte de chia – 1 lingura
  • prune uscate – 10 buc
  • taiate marunt
  • scortisoara – dupa gust
  • ciocolata 80% cacao – 1 lingurita ciocolata rasa

Mod de preparare

• puteti cumpara lapte de migdale sau puteti sa-l preparati acasa cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings
• pentru 300 ml lapte de migdale folositi 80-100 g migdale si 400 ml apa plata. Lasati migdalele la inmuiat cateva ore
• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru suc
• adaugati migdale usor in storcator, alternand cu apa plata. Laptele va iesi destul de gras si nu aveti nevoie de punga pentru strecurat, ca atunci cand preparati laptele la blender.
• dupa ce laptele e gata, turnati-l intr-un bol, adaugati fulgii de ovaz, semintele de chia, prunele taiate cubulete, scortisoara si ciocolata neagra. Asteptati pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa, de budinca.

Iata o reteta simpla de mic dejun bogat in fibre, satios, energizant si usor de preparat.
Pe langa mesele regulate, alimentatia echilibrata, hidratarea corecta si controlul stresului este important sa consumam zilnic 30-35g de fibre solubile si insolubile, mai precis legume, fructe, leguminoase, cereale integrale si seminte. Fibrele nu contin calorii, insa nici substante nutritive. Ele sunt de ajutor atunci cand doriti sa slabiti. Actioneaza ca un burete care absoarbe apa, confera o stare de satietate si combate constipatia. 
Totusi, prea multe fibre insolubile (din cereale integrale, tijele, frunzele si radacinile plantelor) sunt agresive pentru intestinele sensibile ale copiilor si grabesc digestia, astfel incat calciul si fierul nu au suficient timp sa se absoarba.

Savureaza cu placere!

Articolul complet: http://www.carmen-bruma.ro/mic-dejun-cu-fibre-pentru-o-digestie-sanatoasa/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!