Varsati orezul intr-o cratita cu apa clocotita. Puneti cratita pe foc si lasati sa fiarba 2 minute, apoi scurgeti-l. Puneti sa fiarba laptele cu zahar
Varsati orezul intr-o cratita cu apa clocotita. Puneti cratita pe foc si lasati sa fiarba 2 minute, apoi scurgeti-l. Puneti sa fiarba laptele cu zaharul si cu batonul de vanilie, despicat in lung. Turnati orezul in cratita cu lapte, puneti un capac si lasati sa fiarba incet, circa 50 de minute (orezul trebuie sa absoarba tot laptele). Scoateti batonul de vanilie. Luati vasul de pe foc si incorporati galbenusurile unul cate unul. Parfumati orezul cu romul diluat si lasati-l sa se raceasca. Puneti zaharul vanilat in frisca si incorporati-o usor in orezul racit. Curatati piersicile de coaja, spalati caisele, uscati-le si taiati-le bucati. Incorporati-le, impreuna cu zmeura, in orezul cu lapte. Ungeti o forma de savarina cu unt, umpleti-o cu orezul amestecat cu fructe, acoperiti forma cu o folie de plastic si bagati-o la frigider 2 ore. Rasturnati orezul pe un platou, umpleti mijlocul cu zmeura si decorati cu cateva frunze de menta.
Se serveste rece.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...
Gogosari umpluti cu conopidaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padureSe curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita...
Crap la cuptorSe pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...
Sos de sardeleProvocarea GastroArt Pentru că sunt o adeptă a rețetelor și a savorilor de odinioară, nu puteam să nu răspund la...
Supa din rasol de vitel, cu galuste de grisDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii