Orez cu fructe

Se curata perele si merele de coaja si samburi, apoi se taie cubulete. Cojile se fierb cu doua pahare de apa, pana se reduce lichidul la jumatate. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pere
  • 1 mar
  • 8-10 boabe de struguri
  • 5-6 stafide
  • 2 linguri orez
  • 1 1/2 lingura zahar
  • 2 linguri frisca
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se curata perele si merele de coaja si samburi, apoi se taie cubulete. Cojile se fierb cu doua pahare de apa, pana se reduce lichidul la jumatate. Se fierbe orezul pe jumatate, apoi se amesteca cu merele si perele fierte separat in putina apa si 1 lingura de zahar. Se adauga coaja de lamaie si restul de zahar si se fierbe pana se inmoaie bine orezul.

Se serveste cu boabe de struguri si se decoreaza cu stafide si frisca.

Alte retete recomandate:

Budinca de orez cu mere

Pandispan

Tort tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci