Fierbem laptele cu 4 dkg de zahar, coaja de lamaie nerasa, sarea si batonul de vanilie crestat. Adaugam orezul spalat si fierbem la foc mediu 20 de mi
Fierbem laptele cu 4 dkg de zahar, coaja de lamaie nerasa, sarea si batonul de vanilie crestat. Adaugam orezul spalat si fierbem la foc mediu 20 de minute, amestecand continuu. Racim amestecul in baie de apa rece. Apoi scoatem coaja de lamaie si batonul de vanilie. Caisele le spalam si scoatem samburii. Prajim 8 dkg de zahar pana devine auriu, adaugam vin si 2 linguri de suc de lamaie. Adaugam caisele, presaram cu condimente si fierbem la foc mediu 2-3 minute. Adaugam intaritorul dizolvat in 2 linguri de apa, si fierbem la foc mare 1 minut, dupa care racim amestecul in baie de apa rece ca gheata. Punem deoparte 8-12 jumatati de caise pentru decor. Batem 2 dl de frisca. Adaugam la orez 1 dl de frisca nebatuta ramasa si apoi o adaugam pe cea batuta. Turnam amestecul intr-un vas, alternativ cu amestecul de caise, in 4 straturi si il punem la rece cel putin o ora. La servire decoram cu jumatatile de caise, fistic si lamaita.
Alte retete recomandate:
Gogosi
Tarta cu visine
Tiramisu
Compot de caise
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii