Orez cu lapte si caise

Fierbem laptele cu 4 dkg de zahar, coaja de lamaie nerasa, sarea si batonul de vanilie crestat. Adaugam orezul spalat si fierbem la foc mediu 20 de mi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 dl lapte
  • 4+8 dkg zahar
  • Baton de vanilie
  • sare
  • 12 dkg orez rotund
  • 50 dkg caise
  • 1 dl vin alb
  • Scortisoara
  • Cuisoare
  • 1 lingura de intaritor
  • 2+1 dl frisca
  • 1 lingura de fistic
  • 4 legaturi de frunze de lamaita

Mod de preparare

Fierbem laptele cu 4 dkg de zahar, coaja de lamaie nerasa, sarea si batonul de vanilie crestat. Adaugam orezul spalat si fierbem la foc mediu 20 de minute, amestecand continuu. Racim amestecul in baie de apa rece. Apoi scoatem coaja de lamaie si batonul de vanilie. Caisele le spalam si scoatem samburii. Prajim 8 dkg de zahar pana devine auriu, adaugam vin si 2 linguri de suc de lamaie. Adaugam caisele, presaram cu condimente si fierbem la foc mediu 2-3 minute. Adaugam intaritorul dizolvat in 2 linguri de apa, si fierbem la foc mare 1 minut, dupa care racim amestecul in baie de apa rece ca gheata. Punem deoparte 8-12 jumatati de caise pentru decor. Batem 2 dl de frisca. Adaugam la orez 1 dl de frisca nebatuta ramasa si apoi o adaugam pe cea batuta. Turnam amestecul intr-un vas, alternativ cu amestecul de caise, in 4 straturi si il punem la rece cel putin o ora. La servire decoram cu jumatatile de caise, fistic si lamaita.
Alte retete recomandate:

Gogosi

Tarta cu visine

Tiramisu

Compot de caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia