Chiar daca e foarte cald afara si nu prea ne vine sa dam drumul la foc, acest desert merita. Pus la rece ulterior, e numai bun pe canicula aceasta, racoritor si aromat!
Ciresele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa deoparte, timp in care se pregateste orezul.
Se spala orezul in mai multe ape, apoi se pune la fiert impreuna cu cele 3 cani cu apa si praful de sare, intr-o oala cu fundul dublu. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fund. Cand aproape a scazut toata apa, se toarna laptele fierbinte, se adauga si zaharul dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade tot laptele, amestecand continuu. Spre final se adauga si coaja rasa de lamaie, se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc si se acopera oala cu un capac pentru cca 5 minute apoi se lasa la racit.
Ciresele se pun pe foc impreuna cu apa si se lasa sa dea cateva clocote. Amidonul se dizolva in putina apa si se toarna peste cirese, amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se pregatesc cupele din care se va servi desertul. Se adauga un rand de orez cu lapte, unul de jeleu cu cirese, din nou orez iar deasupra se pune jeleu de cirese.
Se lasa sa se raceasca bine apoi se serveste.
Pofta buna!
Se pot adauga si stafide in orez, dupa gust!
Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gustul fiecaruia!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii