Orez cu lapte si jeleu de cirese

Chiar daca e foarte cald afara si nu prea ne vine sa dam drumul la foc, acest desert merita. Pus la rece ulterior, e numai bun pe canicula aceasta, racoritor si aromat!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Orez cu lapte si jeleu de cirese

Ingrediente

  • 1,5 cana orez
  • 3 cani de apa
  • 2 cani lapte
  • un praf de sare
  • 3-4 lg zahar (dupa gust)
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 500 g cirese
  • 3 lg zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lg amidon

Mod de preparare

Ciresele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa deoparte, timp in care se pregateste orezul.

Se spala orezul in mai multe ape, apoi se pune la fiert impreuna cu cele 3 cani cu apa si praful de sare, intr-o oala cu fundul dublu. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fund. Cand aproape a scazut toata apa, se toarna laptele fierbinte, se adauga si zaharul dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade tot laptele, amestecand continuu. Spre final se adauga si coaja rasa de lamaie, se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc si se acopera oala cu un capac pentru cca 5 minute apoi se lasa la racit.

Ciresele se pun pe foc impreuna cu apa si se lasa sa dea cateva clocote. Amidonul se dizolva in putina apa si se toarna peste cirese, amestecand continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se pregatesc cupele din care se va servi desertul. Se adauga un rand de orez cu lapte, unul de jeleu cu cirese, din nou orez iar deasupra se pune jeleu de cirese.

Se lasa sa se raceasca bine apoi se serveste.

Pofta buna!

Se pot adauga si stafide in orez, dupa gust!

Cantitatea de zahar poate diferi in functie de gustul fiecaruia!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Chec pufos
1
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Tiramisu reţetă cu lamaie
3
Torturi

Tiramisu reţetă cu lamaie

Tiramisu cu lamaie este un desert delicios, adaptat dupa Tiramisu reţetă originala. Un tort cu blat biscuite pe care-l...

Tiramisu reţetă cu lamaie
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Mini ardei umpluti cu branza
5
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Parteneri
Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

Pentru că, văzând că mă prefac că plouă, Bucătăraşul m-a “urecheat” cu delicateţe (ştiind că...

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet