Orezul, ales si spalat, se pune in jumatate de litru de apa clocotita si se lasa sa fiarba 10 minute. Intre timp, se pune la fiert laptele cu zaharul
Orezul, ales si spalat, se pune in jumatate de litru de apa clocotita si se lasa sa fiarba 10 minute.
Intre timp, se pune la fiert laptele cu zaharul si cu vanilia. Se scurge orezul si se toarna laptele clocotit peste el, putin cate putin, ca sa fiarba orezul incet. Nu se amesteca.
Dupa ce a fost absorbit tot laptele, se pune orezul intr-o forma de savarina, cu gol la mijloc, si se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou, astfel incat sa formeze o coroana.
Orezul se poate decora, de jur-imprejur, cu fructe confiate.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu caise
Ciocolata de casa
Turta dulce
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii