Panna Cota cu iaurt si cafea este un desert delicios, cu calorii foarte putine, din cauza ca e preparat cu iaurt. Este un desert ce se prepara foarte usor si rapid, si iti va incanta papilele gustative.
Pune frisca si zaharul impreuna intr-o tigaie si pune-o la foc mic. Razuie pastaia de vanilie cu ajutorul unui cutit, pune continutul in tigaie, apoi adauga si pastaia.
Amesteca pana cand tot zaharul s-a topit, adu la punctul de fierbere dupa care ia tigaia de pe foc.
Inmoaie gelatina in apa rece dupa care scurge-o de apa. Adaug-o in crema calduta si mixeaza bine pana cand se dizolva. Amesteca iaurtul cu cafeaua instant, adauga-l in crema si amesteca pana la omogenizare.
Imparte crema in forme individuale si da-o la frigider.
Intre timp prajeste niste nuci, amesteca-le cu niste zahar caramelizat si 1 cubulet de unt. Intinde-le pe o hartie de copt si lasa-le sa se intareasca. Nu vor fi crocante, vor fi perfecte pentru panna cota.
Serveste panna cota cu iaurt si cafea de la frigider cu nuci caramelizate deasupra.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii