O reteta de panna cotta dietetica dar foarte buna. Am folosit ingrediente pentru doua portii asa ca daca doriti sa incercati reteta si sa faceti pentru mai multe persoane va trebui sa tineti cont sa dublati sau triplati totul. Este un desert care arata tare bine servit din pahare sau turnat pe farfurii.
Eu in reteta nu am folosit zahar si pentru mine a fost bine, dar daca doriti un desert dulce atunci va trebui sa adaugati zahar sau indulcitor sau sa cumparati lapte de migdale indulcit . Am folosit gelatina foi de la Dr Qetker, pachet de 6 foi echivalentul a 10 g.
Am pus sucul de portocale intr-un vas mic care se poat pune pe foc si am pus in el la inmuiat 3 foi de gelatina. La fel am procedat cu laptele de migdale.
Dupa 10 minute am incalzit la foc mic sucul de portocale pana s-a dizolvat cu totul gelatina. Trebuie sa aveti grija ca nu cumva sa fiarba pentru ca gelatina isi pierde proprietatile . In doua pahare turnam sucul de portocale si il dam la rece pana se intareste. Incalzim si laptele de migdale amestecand continu pana la dizolvarea gelatinei si il lasam la temperature camerei pana scoatem din frigider paharele.
Cand sucul de portocale este intarit punem fulgi de migdale si peste turnam laptele de migdale . Punem din nou la frigider si lasam sa se intareasca. Servim rece cu felii de portocala, ciocolata sau frisca.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii