Panna cotta cu sos de capsuni (vegan) este un desert deosebit, un desert simplu si delicios, dar in acelasi timp potrivit pentru post.
Intr-o craticioara turnam laptele de soia si adaugam fulgii agar-agar. Punem pe foc si aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si lasam pt 30-40 de minute sa se inmoaie agar-agarul.
Dupa 30-40 de minute, repornim focul (mediu spre mic) luam un tel si amestecam in craticioara, energic. Adaugam laptele de cocos, zaharul si semintele din pastaia de vanilie, amestecand bine pana avem o compozitie omogena. Lasam sa fiarba 8-10 minute, amestecand din cand in cand.
Intre timp preparam sosul de capsuni astfel:
spalam capsunile bine, le curatam de codite si le dam la blender (robot) cu 50 ml apa. Pulsam de 2-3 ori pana capsunile sunt transformate in piure (pasta) apoi transferam totul intr-o cratita si punem pe foc. Adaugam 2 linguri de zahar si lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu.
Intr-un pahar, punem 50 ml apa rece si dizolvam in ea o lingura cu varf de arrowroot. Dupa cele 10 minute in care sosul a fiert, adaugam compozitia din pahar peste sos, amestecand cu o lingura, destul de repede, pentru a se incorpora uniform. Lasam sa mai fiarba pentru 1-2 minute apoi oprim focul si lasam sosul la racit.
Pentru a verifica daca s-au topit fulgii agar-agar, luam din compozitie pe o lingura. Dar dupa 10 minute, sigur s-au topit toti. Oprim focul si mai lasam 5 minute sa se raceasca putin, asezam formele pe o tava apoi turnam compozitia in ele. Eu am folosit forme de silicon si s-a comportat foarte bine, nici macar nu a trebuit sa le pun in apa fierbinte cand le-am scos din frigider. Panna Cotta s-a dezlipit imediat din forme. Va sfatuiesc sa folositi si voi forme de silicon daca aveti.
Lasam tava cu formele la temperatura camerei pana se racesc suficient de mult pentru a putea fi introduse la frigider.
Dam tava la frigider pentru aproximativ 2 ore. Eu le-am scos chiar mai repede de 2 ore si erau intarite suficient.
Functiile care ma atrag cel mai mult la Philips Multicooker sunt:
1 "REHEAT". prin care selectezi timpul de încălzire şi în câteva minute poţi servi un fel de mâncare delicios.
2. "KEEP WARM" care păstrează mâncarea caldă în continuare.
Cand Panna Cotta este intarita si sosul este racit, asezam frumos pe farfurie si servim. Un Deliciu!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii