Pere in lava de ciocolata

1.Se bate frisca impreuna cu zaharul tos,coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale,urmate de faina amestecata cu praf de copt si

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pere in lava de ciocolata

Ingrediente

  • INGREDIENTE BLAT:
  • 50 ml vin rosu sec
  • 400 gr frisca lichida
  • 200 gr zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 5 oua
  • 375 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • NGREDIENTE UMPLUTUTA SI GLAZURA:
  • 7 pere mijlocii
  • sucul de la o lamaie
  • 14 caise uscate/prune uscate
  • 75 gr nuci tocate
  • 3 lg miere
  • miezul de la un baton vanilie/extract de vanilie
  • 1 lg coaja rasa de portocala

Mod de preparare

1.Se bate frisca impreuna cu zaharul tos,coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Se inglobeaza pe rand ouale,urmate de faina amestecata cu praf de copt si cacao. Ultimul se inglobeaza vinul.

2.Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara (35x24cm) cu margine inalta. Se aseaza aluatul in tava si se niveleaza.

3.Se decojesc perele,dar nu se indeparteaza coditele.Se aseaza imediat in apa rece cu suc de lamaie. Se curata de cotoare de jos,cu ajutorul unui instrument de portionat inghetata sau cu ce aveti la indemana.

Se lasa sa se scurga si se umple fiecare para cu cate o caisa uscata.

4. Se infing perele in aluat si se presara miez de nuca. Se coace 70 min la foc potrivit, eventual dupa 60 min se acopera cu folie de aluminiu ca sa nu se arda. Se lasa sa se raceasca in tava.

5. Se da in fiert mierea cu extractul de vanilie si coaja rasa de portocala. Se unge parajitura cu acest amestec, se taie bucati si se serveste.
Pofta buna!

Reteta Pere in lava de ciocolata a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro

Alte retete cu pere gasiti aici:

Clatite cu pere caramelizate,

Chec cu pere si zahar caramel,

Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide