Pere in lava de ciocolata

1.Se bate frisca impreuna cu zaharul tos,coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale,urmate de faina amestecata cu praf de copt si

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pere in lava de ciocolata

Ingrediente

  • INGREDIENTE BLAT:
  • 50 ml vin rosu sec
  • 400 gr frisca lichida
  • 200 gr zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 5 oua
  • 375 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • NGREDIENTE UMPLUTUTA SI GLAZURA:
  • 7 pere mijlocii
  • sucul de la o lamaie
  • 14 caise uscate/prune uscate
  • 75 gr nuci tocate
  • 3 lg miere
  • miezul de la un baton vanilie/extract de vanilie
  • 1 lg coaja rasa de portocala

Mod de preparare

1.Se bate frisca impreuna cu zaharul tos,coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Se inglobeaza pe rand ouale,urmate de faina amestecata cu praf de copt si cacao. Ultimul se inglobeaza vinul.

2.Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara (35x24cm) cu margine inalta. Se aseaza aluatul in tava si se niveleaza.

3.Se decojesc perele,dar nu se indeparteaza coditele.Se aseaza imediat in apa rece cu suc de lamaie. Se curata de cotoare de jos,cu ajutorul unui instrument de portionat inghetata sau cu ce aveti la indemana.

Se lasa sa se scurga si se umple fiecare para cu cate o caisa uscata.

4. Se infing perele in aluat si se presara miez de nuca. Se coace 70 min la foc potrivit, eventual dupa 60 min se acopera cu folie de aluminiu ca sa nu se arda. Se lasa sa se raceasca in tava.

5. Se da in fiert mierea cu extractul de vanilie si coaja rasa de portocala. Se unge parajitura cu acest amestec, se taie bucati si se serveste.
Pofta buna!

Reteta Pere in lava de ciocolata a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro

Alte retete cu pere gasiti aici:

Clatite cu pere caramelizate,

Chec cu pere si zahar caramel,

Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu mere si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
3
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Parteneri
Mic dejun
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola