Placinta cu branza

Din ingredientele pentru foi se framanta o coca, care se lasa sa se odihneasca cel putin 15 minute. Apoi se intind foile, cat mai subtiri. Se pregates

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri de ulei
  • 10-15 g drojdie proaspata
  • apa calda cat cuprinde
  • pentru umplutura: 500 g branza de vaci dulce
  • 250 g telemea
  • un borcan iaurt mic
  • lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 oua
  • zahar vanilinat

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se framanta o coca, care se lasa sa se odihneasca cel putin 15 minute. Apoi se intind foile, cat mai subtiri.

Se pregateste umplutura, din ingredientele specificate.

Cu aceasta compozitie se umplu foile, se ruleaza la ambele capete, se ung cu galbenus de ou, se presara mac...

A nu se uita uleiul pentru uns foile, inainte de rulare. Eu pun umplutura pe foi si apoi iau 2 linguri de ulei si stropesc cu ele foaia... dupa care rulez.

Se coace la 180 de grade, cca 30-40 min. Depinde de cuptor. Aveti grija sa nu se arda!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci