Placinta cu peste

Pregatesti asa aluatul: Faci intai aluatul pentru care desfaci drojdia in lapte cald (sau apa), adaugi sarea, zaharul si f

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat iti trebuie: 1 cana lapte sau apa
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 5-6 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare
  • Pentru umplutura iti trebuie: 600 g ton din conserva (de preferat in ulei)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Pregatesti asa aluatul: Faci intai aluatul pentru care desfaci drojdia in lapte cald (sau apa), adaugi sarea, zaharul si faina.

Framanti un aluat elastic si ultimul ingredient cu care termini framantatul este uleiul. Lasi sa creasca aluatul si faci umplutura.

Pregatesti asa umplutura: Cureti legumele si tai cubulete, nu foarte mici ceapa, ardeiul si morcovul. Le pui intr-o tigaie (cu capac!) sa se inabuse 10 minute, in uleiul de masline. Scurgi tonul de uleiul din conserva, il desfaci bine, cu o furculita, intr-un castron, adaugi sucul de lamaie, sare, piper si legumele calite si racite.

Din aluatul care a crescut, intinzi 2 foi, nu foarte subtiri pe care le umpli . Poti adauga mici cubulete de unt, dar nu e obligatoriu. Lasi in tava inca 20 de minute dupa care le dai la cuptor la foc mediu inca 40 de minute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc