Prajitura cu branza si mandarine este delicioasa, reteta poate fi pregatita cu succes pentru orice ocazie festiva. Fructele si crema de branza se imbina perfect in aceasta reteta culinara.
Mandarinele din doza se pun la scurs. În lipsa de mandarine proaspete, pastrati zeama de la compot pentru a inmuia piscoturile. Se mixeaza ouale+zahar+zahar vanilat+sare+coaja rasa de la mandarine..
Se adauga brinza, se mixeaza mai departe. Amestecati praful de budinca cu praful de copt, presarati peste amestecul de brinza, mixand intr-una. Se unge o tava si se tapeteaza cu putin gris. Se toarna jumatate din aluat in tava, dupa care se aseaza feliutele de mandarine deasupra. Pastrati vreo 20 de feliute pentru deco. Turnam si jumatatea cealalta de aluat peste, si dam la cuptorul incins la 180 -190°C timp de 40-45 minute.
Se lasa la racit. Dintr-o mandarina se taie feliute subtiri pentru decorat, iar din restul bucatilor stoarcem sucul si trecem piscoturile pe ambele parti prin el. Aranjam piscoturile inmuiate peste prajitura rece. Cu feliutele subtiri de mandarina, si cele ramase din compot, se decoreaza dupa fantezie.
Prajitura cu mandarine se serveste dupa ce s-a racit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii