Prajitura cu caise

Pregatirea blatului. Etapa I: Lamaia se opareste si se usuca. Se razuie coaja. Fructul se taie in doua si se stoarce. Etapa II: Untul sau margarina se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: o lamaie
  • 125g unt/margarina
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 175g faina
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 1-2 linguri de lapte
  • Pentru umplutura: 750g caise proaspete/500g caise din conserva
  • 50g nuca de cocos rasa
  • 500ml frisca
  • 1 pachet zahar vanilat

Mod de preparare

Pregatirea blatului.

Etapa I: Lamaia se opareste si se usuca. Se razuie coaja. Fructul se taie in doua si se stoarce.

Etapa II: Untul sau margarina se bate spuma si se amesteca cu zaharul.

Etapa III: Ouale se incorporeaza acestei mase de unt si zahar fara a separa albusul de galbenus. Se amesteca totul cu mixerul pana ce cristalele de zahar se topesc.

Etapa IV: Coaja de lamaie, faina si praful de copt se amesteca. In timp ce amestecati turnati cate putin lapte si cate putin suc de lamaie. Aveti grija sa nu se formeze cocoloase.

Umplutura.

Etapa I: Caisele proaspete se oparesc, deoarece prin fierbere ele isi intensifica aroma si se cojesc, pentru ca pielita nu se inmoaie. Se taie fructul in doua si se scoate samburele. Daca folositi caise din conserva, acestea se scurg si se lasa putin sa se usuce.

Etapa II: Cuptorul se incinge in prealabil la 180º C. Tava se acopera cu hartie cerata. Se toarna blatul in tava, se netezeste, se pun jumatatile de caisa cu partea bombata in sus. Tava se da la cuptor, la foc potrivit, pe gratarul din mijloc si se lasa 25-40 minute pana devine aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Etapa III: In acest timp nuca de cocos se caleste intr-o tigaie fara grasime pana devine aurie. Frisca se bate impreuna cu zaharul vanilat.

Etapa IV: Frisca batuta se toarna peste prajitura racita. Se decoreaza cu nuca de cocos si se taie in bucati.

Etapa V: In loc de frisca, puteti folosi albus de ou batut spuma, iar caisele pot fi inlocuite cu piersici sau alte fructe de sezon.
ca atare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa