Untul, zaharul pudra, faina, alunele si praful de sare se mixeaza. Apoi se intinde cu mana prin presare intr-o tava (cca 35/20 cm) si se da la cuptor
Untul, zaharul pudra, faina, alunele si praful de sare se mixeaza. Apoi se intinde cu mana prin presare intr-o tava (cca 35/20 cm) si se da la cuptor la 220 grade pentru 15-16 min.
In acest timp se pune zaharul tos cu coaja si zeama de lamai, faina si ouale. Aceasta compozitie se toarna peste blatul precedent rumenit si se repune 15-16 min la cuptor. La scoaterea definitiva din cuptor se pudreaza cu zahar pudra, se raceste si se taie in patratele.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)"picnicul bucatarasilor"
Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucatarasIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii