Risotto cu ciocolata

Intr-o cratita topiti untul si adaugati apoi vanilia, batonul de scortisoara si frunzele de rozmarin. Mariti flacara si dupa cateva secunde adaugati

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Risotto cu ciocolata

Ingrediente

  • o cana (200 gr) orez cu bobul rotund
  • vanilie
  • 2 fire rozmarin
  • un baton scortisoara
  • 100 gr unt
  • 1/2 pahar vin alb(cam 150 ml)
  • 800 ml lapte
  • 4-5 linguri zahar
  • 80 gr. ciocolata(de care va place: neagra
  • cu lapte
  • alba...eu am folosit amaruie)

Mod de preparare

Intr-o cratita topiti untul si adaugati apoi vanilia, batonul de scortisoara si frunzele de rozmarin.

Mariti flacara si dupa cateva secunde adaugati orezul si amestecati cu o lingura sau un tel 2-3 minute. Orezul trebuie sa se perpeleasca putin.

Turnati apoi vinul si amestecati cam un minut, pana ce alcoolul se evaporeaza, iar compozitia devine cremoasa.

Puneti apoi zaharul. Din acest moment incepeti sa turnati cate un polonic de lapte. Dupa fiecare polonic amestecati bine si lasati orezul sa absoarba laptele. Nu turnati un nou polonic decat atunci cand cel precedent a fost absorbit de orez.

Procedeul dureaza cam 15-20 min. Cam pe la jumatate scoateti batonul de scortisoara. In acest timp orezul va fierbe si veti termina de pus laptele.

Gustati orezul, trebuie sa fie moale si cremos, dar boabele trebuie sa isi pastreze textura si forma. La sfarsit stingeti flacara si adaugati ciocolata pe care ati ales-o, maruntita.

Amestecati bine, iar apoi lasati cratita acoperita 1 minut.

Serviti cald ornat cu ciocolata de alta culoare, cu nuci sau fructe.

Cand e rece dati-l la frigider si veti avea o delicioasa budinca de orez.


Pofta buna!

Reteta Risotto cu ciocolata a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alte retete cu orez gasiti aici:

Budinca de orez cu portocale,

Budinca de orez cu frisca si capsuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Bucataras.RO

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

Cea mai bună mâncare în copilărie era șnițelul de pui pe care îl pregăteau mamele și de care nu ne...

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide