Sholezard - Budinca de orez cu sofran si apa de trandafiri

Sholezard este o budinca de orez cu sofran si apa de trandafiri ce se poate servi cald sau rece ca si desert. Spala orezul bine in trei ape. Se da orezul la fiert cu apa si zaharul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Sholezard - Budinca de orez cu sofran si apa de trandafiri

Ingrediente

  • 1 cana ( 200 ml) cu orez
  • 5-6 cani apa
  • 8 linguri zahar
  • 1/4 lingurita sofran
  • 1/4 - 1/3 cana apa de trandafir
  • 2 linguri de migdale sau fistic
  • 1 lingura scortisoara

Mod de preparare

Sholezard este o budinca de orez cu sofran si apa de trandafiri ce se poate servi cald sau rece ca si desert. Spala orezul bine in trei ape.
Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul.
Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute.
Se mai adauga apa cand scade.
Dupa 30 de minute se adauga sofranul putin sfaramat,zaharul si apa de trandafir.
Se mai tine cam 15-20 de minute amestecand des.
Trebuie sa aibe consistenta mamaligii,dar orezul sa nu devina pireu.
Se ia de pe foc si se pune in boluri individuale.
Se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza ca in imagine.


Serveste budinca de orez cu sofran si apa de trandafiri cald sau rece.

Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori