Sholezard - Budinca de orez cu sofran si apa de trandafiri

Sholezard este o budinca de orez cu sofran si apa de trandafiri ce se poate servi cald sau rece ca si desert. Spala orezul bine in trei ape. Se da orezul la fiert cu apa si zaharul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Sholezard - Budinca de orez cu sofran si apa de trandafiri

Ingrediente

  • 1 cana ( 200 ml) cu orez
  • 5-6 cani apa
  • 8 linguri zahar
  • 1/4 lingurita sofran
  • 1/4 - 1/3 cana apa de trandafir
  • 2 linguri de migdale sau fistic
  • 1 lingura scortisoara

Mod de preparare

Sholezard este o budinca de orez cu sofran si apa de trandafiri ce se poate servi cald sau rece ca si desert. Spala orezul bine in trei ape.
Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul.
Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute.
Se mai adauga apa cand scade.
Dupa 30 de minute se adauga sofranul putin sfaramat,zaharul si apa de trandafir.
Se mai tine cam 15-20 de minute amestecand des.
Trebuie sa aibe consistenta mamaligii,dar orezul sa nu devina pireu.
Se ia de pe foc si se pune in boluri individuale.
Se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza ca in imagine.


Serveste budinca de orez cu sofran si apa de trandafiri cald sau rece.

Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc