Tarta cu Branza

1. Pentru blat, se framanta un aluat din faina, unt, 80 g zahar si 1 ou; se infasoara in folie si se lasa sa se odihneasca la frigider cca 30 min. 2.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 259 g faina
  • 130 g unt
  • 155 g zahar
  • 5 oua
  • 400 g branza de vaci
  • 200 ml smantana
  • 100 ml frisca
  • 1 praf sare
  • 2 linguri amidon
  • 250 g zmeura

Mod de preparare

1. Pentru blat, se framanta un aluat din faina, unt, 80 g zahar si 1 ou; se infasoara in folie si se lasa sa se odihneasca la frigider cca 30 min.

2. Se incinge cuptorul la 200 °C.

3. Pe planseta tapeta cu faina se intinde o foaie subtire de aluat, se imbraca apoi cu ea o forma de tarta.

4. Se acopera cu hartie de copt, pe care se pun boabe de fasole pentru ingreunat; se coace blatul la cuptor cca 10 min.

5. Se scoate forma din cuptor si se indeparteaza hartia de copt cu tot cu boabe.

6. Se reduce temperatura din cuptor la 175 °C.

7. Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si restul de zahar.

8. Se separa restul de oua; galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza.

9. Se bat albusurile cu sare si se adauga la branza.

10. Se toarne amidonul in ploaie; se inglobeaza.

11. Se asaza compozitia de branza pe blat si se niveleaza.

12. Se paseaza zmeura, se strecoara, iar pireul se repartizeaza cu lingura pe compozitia de branza.

13. Se marmoreaza trecand o tepusa de lemn printre straturi.

14.Tarta se coace la cuptor cca 40 min.

15. Se scoate, se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca.
Se poate orna cu zmeura, zahar pudra, si lamaita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide