Tarta cu Branza

1. Pentru blat, se framanta un aluat din faina, unt, 80 g zahar si 1 ou; se infasoara in folie si se lasa sa se odihneasca la frigider cca 30 min. 2.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 259 g faina
  • 130 g unt
  • 155 g zahar
  • 5 oua
  • 400 g branza de vaci
  • 200 ml smantana
  • 100 ml frisca
  • 1 praf sare
  • 2 linguri amidon
  • 250 g zmeura

Mod de preparare

1. Pentru blat, se framanta un aluat din faina, unt, 80 g zahar si 1 ou; se infasoara in folie si se lasa sa se odihneasca la frigider cca 30 min.

2. Se incinge cuptorul la 200 °C.

3. Pe planseta tapeta cu faina se intinde o foaie subtire de aluat, se imbraca apoi cu ea o forma de tarta.

4. Se acopera cu hartie de copt, pe care se pun boabe de fasole pentru ingreunat; se coace blatul la cuptor cca 10 min.

5. Se scoate forma din cuptor si se indeparteaza hartia de copt cu tot cu boabe.

6. Se reduce temperatura din cuptor la 175 °C.

7. Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si restul de zahar.

8. Se separa restul de oua; galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza.

9. Se bat albusurile cu sare si se adauga la branza.

10. Se toarne amidonul in ploaie; se inglobeaza.

11. Se asaza compozitia de branza pe blat si se niveleaza.

12. Se paseaza zmeura, se strecoara, iar pireul se repartizeaza cu lingura pe compozitia de branza.

13. Se marmoreaza trecand o tepusa de lemn printre straturi.

14.Tarta se coace la cuptor cca 40 min.

15. Se scoate, se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca.
Se poate orna cu zmeura, zahar pudra, si lamaita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa de rosii cu ardei copt si galuste
3
Supe de legume

Supa de rosii cu ardei copt si galuste

RETETE DIETETICE

Supa de rosii cu ardei copt si galuste
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
4
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
5
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

As manca oricand ardei umpluti,nu m-as satura si nu m-as plictisi de ei niciodata,cand am facut ultima oara nu am avut timp...

Ardei umpluti
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!