Tort alb-negru

Pentru blat frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam uleiul si se bate in continuare pana devine cremos, se adauga restul ingredientelor, iar la final

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort alb-negru

Ingrediente

  • Blat: 9 oua
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 cana lapte
  • esenta rom
  • Crema: 1 litru frisca lichida
  • 250 g ciocolata alba
  • 250 g ciocolata neagra
  • vanilia
  • rom

Mod de preparare

Pentru blat frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam uleiul si se bate in continuare pana devine cremos, se adauga restul ingredientelor, iar la final se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand usor sa nu se lase.

Se coace la foc mic in 3 forme separate, sa iasa 3 blaturi, sau se coace tot deodata si se taie.

Pentru crema se bate frisca. Se topeste in bain-marie ciocolata, intr-un vas cea alba, in alt vas cea neagra. Se amesteca jumatate din frisca batuta cu ciocolata alba si jumatate cu ciocolata neagra.

Asamblare: peste primul blat punem crema cu ciocolata alba, peste al doilea crema cu ciocolata neagra, iar peste ultimul blat punem jumatate crema alba, jumatate crema neagra. Cu restul de crema se imbraca tortul pe margine. La final razuim ciocolata alba si neagra.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
1
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
2
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
3
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
4
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Desert paleuri cu ciocolata
Bucataras.RO

Desert paleuri cu ciocolata

Sursa de inspiratie www.simonacallas.com

Desert paleuri cu ciocolata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola