Tort pentru Advent

Se ia un inel de 26 cm si se pune pe hartie de copt sau pe o tava. Biscuitii se pun intr-o punga si se sparg. Untul se freaca si apoi se amesteca cu b

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 6 foi gelatina
  • 200 ml frisca
  • 250 g Mascarpone
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri miere
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 lingurite rase scortisoara
  • 75 g zahar 2 portocale
  • 2 pere mici
  • 60 ml liqor portocale
  • 300 ml suc portocale
  • 140 ml apa
  • 2 pachete gelatina
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Se ia un inel de 26 cm si se pune pe hartie de copt sau pe o tava. Biscuitii se pun intr-o punga si se sparg. Untul se freaca si apoi se amesteca cu biscuitii pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se pune in forma si se face o "podea" cu lingura dupa care se lasa la rece. Se prepara gelatina pentru crema si frisca se bate bine. Mascarpone cu branza, mierea, zaharul vanilat, scortsoara si zaharul se amesteca bine. Gelatina se pune pe foc mic la incalzit, dar nu se fierbe apoi se pun cca 4 linguri de copmpozitia cu branza inauntru se amesteca incet cu telul dupa care se adauga si restul compozitiei. Se adauga frisca si se amesteca incet.

Crema se pune in forma peste blat si se intinde egal. Tortul se lasa la racit circa 2-3 ore.

Pentru compoztia de sus, portocalele se curata de coaja astfel incat sa se dewsprinda si partea alba de portocala dupa care portocala se taie felii. Perele se curata, se taie in 4 , se curata de samburi si se taie pe lung. Fructele se aseaza decorativpeste crema apoi liqorul si sucul de portocale se amesteca cu apa. Gelatina se prepara si apoi se amesteca cu sucul de portocale.

Se fierbe si se pune peste fructe. Se ia inelul jos si se poate orna dupa preferinte sau cu ciocolata alba rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Bucataras.RO

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250

 Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...

Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola