Vargabeles

Vargabeles este un desert de origine maghiara care se face la noi mai ales in Transilvania. Pentru acest desert aveti nevoie de branza dulce, zahar, taietei lati, esenta de vanilie si pesmet

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Vargabeles

Ingrediente

  • taietei lati 500gr
  • branza de vaca 500gr
  • zahar pudra 9 linguri
  • stafide 50-100 gr
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie si pesmet
  • 4 oua

Mod de preparare

Stafidele se pun in apa calduta cu putin zahar si rom lasandu-se cam 1-2 ore. Taieteii se fierb cu sare si se racesc. Galbenusurile se freaca cu 4 linguri de zahar pudra, zahar vanilat sau esenta de vanilie si cu braza iar albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar. Se amesteca bine taieteii cu braza, stafidele si galbenusurile dupa care intraga compozitie se pune peste albusurile batute spuma, amestecand mai incet ca sa nu se lase spuma si turnam totul intr-o tava care in prealabil a fost unsa cu unt sau ulei si tapetata cu pesmet. Tava se pune la cuptor pentru aproximativ o ora. Cam dupa 30 de minute se presara pesmetul amestecat cu zahar tos in proportii egale.


Se serveste rece !
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Bucataras.RO

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise