Vargabeles

Vargabeles este un desert de origine maghiara care se face la noi mai ales in Transilvania. Pentru acest desert aveti nevoie de branza dulce, zahar, taietei lati, esenta de vanilie si pesmet

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Vargabeles

Ingrediente

  • taietei lati 500gr
  • branza de vaca 500gr
  • zahar pudra 9 linguri
  • stafide 50-100 gr
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie si pesmet
  • 4 oua

Mod de preparare

Stafidele se pun in apa calduta cu putin zahar si rom lasandu-se cam 1-2 ore. Taieteii se fierb cu sare si se racesc. Galbenusurile se freaca cu 4 linguri de zahar pudra, zahar vanilat sau esenta de vanilie si cu braza iar albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar. Se amesteca bine taieteii cu braza, stafidele si galbenusurile dupa care intraga compozitie se pune peste albusurile batute spuma, amestecand mai incet ca sa nu se lase spuma si turnam totul intr-o tava care in prealabil a fost unsa cu unt sau ulei si tapetata cu pesmet. Tava se pune la cuptor pentru aproximativ o ora. Cam dupa 30 de minute se presara pesmetul amestecat cu zahar tos in proportii egale.


Se serveste rece !
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc