Chec simplu cu cacao

Checul simplu cu cacao este o reteta ieftina si la indemana oricui. Pentru a prepara acest chec aveti nevoie de oua, ulei, faina, zahar tos, cacao, praf de copt si zeama de lamaie.

Timp pregatire
39 minute
Complexitate
redusa
Chec simplu cu cacao

Ingrediente

  • 4 oua8 linguri ulei8 linguri faina8 linguri zahar tos1 lingura cacao1 plic praf de copt1 lingurita zeama de lamaie sau otetun praf de sare1 lingura zahar pudraoptional nuca curatata si prajita

Mod de preparare

Checul simplu cu cacao este o reteta ieftina si la indemana oricui. Pentru a prepara acest chec se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un vas mai inalt, se adauga un parf de sare si se bat bine cu telul (se poate folosi mixer-ul). Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare. Pe rand se adauga galbenusurile, uleiul si faina. Compozitia trebuie sa fie un pic mai groasa decat cea de clatite. La sfarsit se adauga praful de copt stins cu otet sau zeama de lamaie si se amesteca usor cu o lingura.

Tava de chec (cozonac) se unge cu ulei, apoi se pune in ea hartie pergament sau hartie de calc.(Se poate tapeta cu faina daca nu avem hartie) Trei sferturi din compozitie se toarna in tava, iar in ceea ce ramane se adauga cacaua si se omogenizeaza, dupa care se pune deasupra in tava, peste restul compozitiei. Optional se pot adauga deasupra cateva nuci prajite in prealabil. Se introduce la cuptor, unde se coace aproximativ 35-40 minute. Este gata atunci cand deasupra capata o culoare maronie. Se poate incerca cu o scobitoare (se introduce scobitoarea si daca nu se lipeste inseamna ca este gata). Se presara zaharul pudra.


Checul simplu cu cacao se serveste ca atare.

Aceasta reteta este scrisa de Daniela pentru concursul media-content.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide