Chipsurile de mere sunt o gustare sanatoasa potrivita pentru cei mici. Chipsurile pot fi facute si din alte fructe, dar varianta din mere este potrivita si pentru cei mai mici.
Se scoate cotorul de la mar, se poate folosi un aparat de special de curatat, si se feliaza marul in rondele foarte subtiri - sau se da pe mandolina daca aveti una.
Se aseaza rondelele intr-o tava, in care s-a pus, in prealabil, hartie de copt, si se pudreaza cu zahar vanilat (amestecat cu scortisoara daca folositi). Se baga la cuptor la foc mic, acesta fiind incins. Se intorc rondelele, urmarindu-se sa nu se arda. Practic chipsurile de mere se formeaza eliminandu-se apa din feliile de fructe, puteti lasa fructele la 100 de grade celsius cu usa cuptorului intredeschisa pana la 2 ore.
Serviti chipsurile de mere dupa ce s-au racit. Sunt o gustare usoara si sanatoasa.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii