Dulciuri

Reteta Chisalita

portii reteta 3 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 45m 
lubita postat de
Postat pe: 15-08-2018
Adaugă în cartea de bucate
Aceasta reteta cu aceasta denumire, este intalnita mai mult prin Moldova si o preparau mamale, bunicile, strabunicile noastre.
Ce este aceasta Chisalitza, este un compot facut doar din zarzare sau caise foarte dulci, fiert mai mult decat este necesar unui compot si era mancat rece cu mamaliga prajita pe plita sau simplu, dar cu mamaliga, mai tinea si de foame uneori! Mi-am adus aminte de aceasta reteta, am facut-o si copiilor mei si le-a placut!

ingrediente

3 portii

   2 kg caise
   un praf de sare

mod de preparare

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere si praful de sare.
Se lasa la fiert pana scade la jumatate, apoi dupa ce s-a racit, se pune in boluri si se serveste cu gheata (mai modern).
Incearca si Nuci umplute cu crema de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Chisalita" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.