Clătite pufoase reţetă. Clatitele americane sunt indragite in lumea intrega. Mici si pufoase, clatitele americane, pot fi servite dulci sau sarate, in combinatiile preferate.
Clatitele americane sunt foarte versatile. De la reteta de baza de clatite americane prezentata aici puteti sa va creati propriile combinatii si sa adaugati in aluat: somon afumat, mazare, fructe proaspete.
In primul rand separati albusurile de galbenusuri in boluri separate. Adaugati faina, praful de copt si laptele peste galbenusuri si mixati pana obtineti un aluat nu tocmai subtire.
Mixati albusurile impreuna cu varful de sare pana sunt ferme si adaugati amestecand usor, de jos in sus, in aluatul cu galbenusuri.
In acest moment daca doriti mai puteti adauga si alte ingrediente la aluat.
Prajiti cate o clatita pe rand in tigaia incinsa, unsa cu unt, pe fiecare parte pana se rumeneste. Puneti o lingura sau doua de aluat, in functie de marimea dorita, in mijlocul tigaii.
Serviti clatitele americane clasice calde, si daca le doriti chiar clasice adugati sirop de artar si banane proaspete, sunt delicioase!
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"
Comentarii