Clatitele banatene sunt o reteta de clatite dulci cu sos de vanilie si branza delicioase, si potrivite pentru desert. Copiii le vor adora fiind aromate de la coaja de portocala. Reteta de clatite banatene este foarte usor de preparat.
In primul rand preparam clatitele dupa indicatiile din reteta.
Sosul de vanilie se obtine din smantana pe care o amestecam cu 2 plicuri de vanilie, 5 linguri de zahar si 3 galbenusuri si punem pe foc mic. Pana fierbe sosul de vanilie umplem clatitele si le aranjam intro tava ca pe niste sarmale.
Cand sosul a clocotit il luam de pe foc si il turnam peste clatite. Punem tava in cuptor la foc mare pana batem spuma cele 6 albusuri si ultimele 6 lg de zahar. Cand albusurile sunt spuma scoatem tava si aranjam spuma in asa fel incat sa fie un strat egal peste tot. Bagam inapoi in cuptorul incins la foc foarte mare si se tine pana bezeaua devine aurie.
Cand clatitele banatene sunt gata se pudreaza cu zahar pudra si se rade coaja de portocala.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii