Clatite banatene cu branza si smantana

Clatite banatene cu branza si smantana este o reteta delicioasa de clatite la cuptor, clatite umplute cu branza si acoperite de bezea.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Clatite banatene cu branza si smantana

Ingrediente

  • Ingrediente pentru clatite:
  • 300 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura de ulei
  • varf de cutit de sare
  • 150 ml apa minerala
  •  
  • Pentru umplutura:
  • 1 pachet de branza de vaci ( 200 -250 gr)
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar vanilat (am folosit de casa)
  • esenta de rom
  •  
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar vanilat
  • 200 gr ml smantana dulce
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 6 linguri de zahar

Mod de preparare

Clatitele:
Se amesteca ouale,cu lingura de ulei si sarea. Se adauga faina si laptele si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apa minerala,clatitele trebuie sa fie mai grosute decat cele obisnuite.
Se lasa compozitia la frigider 30 de minute,apoi prajim clatitele. Am folosit tigaia de ceramica de la Dmail si nu a trebuit sa folosesc nici un pic de ulei.
Ies 8-10 clatite,depinde cat de groase le faceti.

Umplutura:
Se amesteca toate ingredientele si se vor umple clatitele cu aceasta compozitie.
Se ruleaza in forma de pachetele si se aseaza in tava.

Crema:
Se face un sos din toate ingredientele si se toarna peste clatite. Se da tava la cuptor si se tine cam 8-10 minute (depinde de cuptor) sau pana incepe sa se inchege sosul de vanilie.

Bezeaua:
Se bat albusurile cu zaharul. Mixerul meu tocmai se stricase si n-am prea avut rabdare cu furculita,dar ar trebui sa iasa o bezea tare.

Se pune bezeaua peste clatite si se da tava inapoi la cuptor. Se tine pana se rumeneste bezeaua si se servesc clatitele banatene calde sau reci.


Functii Philips Multicooker:

functia de coacere
functia de iaurt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide