Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu sarea. Untul taiat bucatele se freaca pana se inmoaie si se amesteca cu faina, a
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu sarea. Untul taiat bucatele se freaca pana se inmoaie si se amesteca cu faina, apoi cu galbenusurile. Se subtiaza compozitia cu lapte rece. Albusurile se bat spuma tare si se inglobeaza in compozitia de mai sus. Clatitele se prajesc la fel ca si cele obisnuite, cu deosebirea ca trebuie sa aiba o grosime de 1,5 cm si se prajesc doar pe o parte. Se pun una peste alta, pe un platou termorezistent, dupa ce fiecare a fost presarata cu zahar pe partea neprajita. Ultima clatita nu se pudreaza cu zahar.
Inainte de a fi servite se dau 5-10 minute la cuptor.
Alte retete de dulciuri:
Tort de mere coapte
Prajitura alba ca zapada
Prajitura Negresa
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii