Clatite cu branza dulce

Clatite cu branza dulce sunt un desert usor de facut si foarte gustos. Sunt versatile pentru ca se pot umple cu ce doriti si sunt delicioase, disparand repede de pe farfurie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Clatite cu branza dulce

Ingrediente

  • 430 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 1 1/2 cana lapte
  • 1 lingura unt
  • 6 linguri zahar
  • 4 oua
  • 1 praf de copt
  • 8-9 linguri faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • dulceata sau zahar pudra pentru servit

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma galbenusurile impreuna cu zaharul.
Punem branza intr-un bol, peste untul si mixam usor.
Adaugam cate putin din galbenusurile batute si invartim cu mixerul pana branza devine cremoasa.
Incorporam laptele, putin cate putin, apoi praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta de lemn le amestecam cu branza.
Aromatizam cu extractul de vanilie si coaja rasa de lamaie.
La sfarsit turnam si faina treptat.
Dam 15 minute compozitia la frigider.
Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins.
Cu un polonic punem cate putina compozitie in tigaie si o intindem cu o lingura de lemn (eu am intins cu o lingura de lemn pentru ca este putin grosuta compozitia si sa nu iasa prea groase clatitele ca nu se coc cum trebuie).
Cu o paleta le intoarcem usor (aveti grija ca sunt fragede si sa nu se rupa).
Le lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte si le scoatem pe un platou.
Servim fie presarate cu zahar pudra, fie cu dulceata (noi am servit cu dulceata de capsuni).
Pofta buna!


Clatitele cu branza se servesc cu dulceata de visine din camara Bunatati din natura!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide