Clatitele sunt un desert binevenit oricand, dar trebuie sa recunosc ca preferatele mele sunt cele cu ciocolata. Am ales aceasta umplutura pentru reteta, dar pot fi folosite o multime de alte combinatii
Clatitele sunt un desert binevenit oricand, dar trebuie sa recunosc ca preferatele mele sunt cele cu ciocolata. Am ales aceasta umplutura pentru reteta, dar pot fi folosite o multime de alte combinatii.
Se face aluatul de clatite: faina se amesteca cu cacao, se pune intr-un bol in care se face o scobitura la mijloc, in care se pun ouale. Se amesteca incet, cand nu mai este masa lichida (de la oua) incepe sa se adauge putin cate putin laptele, pana avem o compozitie cremoasa (nu foarte lichida). Portionam cu ajutorul unui polonic si prajim clatitele. Mai puteti adauga in aluat si zahar dupa gust, coaja de portocala razuita, sau de lamaie.
Lasam clatitele astfel formate sa se raceasca si pregatim intre timp umplutura. O sa va spun un secret, mie imi place inghetata moale, asa ca inainte sa o folosesc o pun putin la cuptorul cu microunde, cam 10 secunde e suficient.
Fructe am folosit kiwi, banane si capsuni pentru ca asta aveam in frigider, si am "aruncat" niste frunze de menta pe acolo si niste sirop de ciocolata.
Mai sunt zile in care umplu clatitele cu ciocolata cu crema ganache cu lichior, asa, mai pentru adulti :).
Se servesc impreuna cu cei dragi. Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii