Se rad portocalele, apoi se storc. Se stoarce si jumatate de lamaie. Se taie cojile ramase in patrate;e de 3-4 cm. Intr-o tigaie se topeste untul si s
Se rad portocalele, apoi se storc. Se stoarce si jumatate de lamaie. Se taie cojile ramase in patrate;e de 3-4 cm. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga zaharul si coaja de portocala. Cand incepe zaharul sa se caramelizeze, se scot bucatile mari de coaja de citrice, se adauga sucul de portocala si cel de lamaie si se fierbe pana incepe zaharul sa se dizolve. Se adauga lichiorul de portocale si se flambeaza 30 de secunde. Se glazureaza pe ambele parti clatitele. Se impatura fiecare clatita in trei si se asaza cate 3-4 intr-o tigaie. Se pune pe foc, se pudreaza cu zahar, se adauga coniac cu lingura si se flambeaza.
Se servesc stropite cu sos de portocala.
Alte retete de dulciuri:
Prajituri simple Tiramisu Papanasi fierti
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii