Clatite dantelate, pufoase si crocante

Clatitele sunt unul dintre cele mai iubite deserturi, ce se prepara usor. Aluatul de clatite nu trebuie sa fie nici prea gros nici prea pufos.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite dantelate, pufoase si crocante

Ingrediente

  • 4 oua proaspete (daca aveti de tara e si mai bine)
  • 300 ml lapte gras
  • 300 ml apa minerala
  • 400 g faina
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Cantitatile sunt cu aproximatie. Facutul clatitelor este o arta. Aluatul trebuie sa fie pufos si sa aibe consistenta cremoasa, clatitele nici prea groase nici prea subtiri dar sa iasa putin crocante iar umplutura de ciocolata sau gem sa fie intinsa pe toata suprafata pana la margini. Daca le vom umple cu multa compozitie vor deveni prea dulci si gretoase. Este bine sa folositi atat lapte pentru gust cat si apa minerala care face clatitele mai pufoase.

Din aceasta compositie mi-au iesit aproximativ 15 clatite. Pentru mai multe clatite dublati cantitatile.

Am batut spuma albusurile cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Galbenusurile impreuna cu laptele, apa si esentele se bat cu mixerul apoi se adauga treptat cate doua linguri de faina si doua de albusuri amestecand usor de jos in sus cu ajutorul teului pentru a nu se face cocoloase. Facem de proba o clatita sa vedem daca mai trebuie faina sau lapte. Se pune ulei intr-o canuta asezata pe o farfurioara. Incingem o tigaie intinsa si apoi punem ulei, intindem pe toata suprafata si scurgem in cana. Mai lasam putin la incins dupa care punem un polonic de compozitie inclinand tigaia in toate partile. Cand e putin facuta se intoarce pe partea opusa. Inainte de a pune compozitie in tigaie se amesteca bine cu polonicul pentru a nu se lasa faina la fund.

Pentru clatitele dantelate am umplut o punga speciala in care am atasat un posh pentru scris, cu gaura mica si am lasat sa curga din compozitie astfel incat sa iasa o dantela.


Clatitele cele mai bune sunt cele facute pe loc si servite calde astfel incat puteti pastra din compozitie la frigider pentru momentul in care le preparati. Se umplu cu compozitie cat sunt calde. Eu le-am umplut cu finetti si gem de corcoduse dupa care eu sunt inebunita mai ales ca e usor acrisor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de perisoare din carne de pui
1
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovleac
2
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Tarta cu piersici
3
Tarte

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci
4
Supe de legume

Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci

Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci
Humus reţetă cu morcov si ceapa verde
5
Aperitive cu legume

Humus reţetă cu morcov si ceapa verde

Humus reţetă

Humus reţetă cu morcov si ceapa verde
Parteneri
Ciorba de pui a la grec
Bucataras.RO

Ciorba de pui a la grec

E delicioasă, cred ca am sa mai fac curând, mai ales că ne place acrisoara.

Ciorba de pui a la grec
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia