Clatite frantuzesti

Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron se freaca bine untul. Se adauga pe rand galbenusurile, faina in ploaie, sarea si se subtiaza cu l

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr faina
  • 50 gr unt
  • 300 ml lapte
  • sare
  • 100 gr zahar pudra
  • vanilie
  • gem de caise

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron se freaca bine untul. Se adauga pe rand galbenusurile, faina in ploaie, sarea si se subtiaza cu laptele pus putin cate putin. Se incorporeaza la sfarsit albusurile batute spuma foarte tare. Clatitele se prajesc numai pe o parte. Se pune prima clatita pe un platou, se unge cu gem si se presara cu zaharul amestecat cu vanilie. Se pun in acelasi mod toate clatitele una peste alta, pana se termina.
Se pudreaza cu zahar si se servesc calde.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura alba ca zapada

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori