Clatitele marocane sunt extrem de usor de pregatit, si parca au ceva in plus fata de cele cu care am fost obisnuiti toata viata noastra.
Cerne faina intr-un castron incapator. Peste aceasta adauga sarea, praful de copt, zaharul si oul. Amesteca toate aceste ingrediente cu mana. Incepe sa incorporezi treptat apa calduta amestecand constant cu mana. Faci acest proces pana reusesti sa formezi o bila mai mare, nici foarte lipicioasa dar nici prea uscata. Daca ti se pare prea lipicioasa, atunci mai pune putina faina. In cazul in care este prea uscata, mai adauga putina apa.
Pune coca pe blatul de lucru si framant-o energic cca 5 min. Cand vezi ca a capatat o textura elastica, unge-o cu ulei de floarea soarelui. Pune ulei pe maini si rupe bucatele din aceasta coca pe care le modelezi in bile. Pune-le intr-o tava cu hartie de copt si acopera-le cu o folie de aluminiu. Lasa-le la cald pentru cca 15 min.
Pune ulei pe blatul de lucru, ia o bila de coca si aplatizeaz-o. Trage-o usor de toate marginile pana obtii un cerc usor transparent. Mai pune putin ulei deasupra si presara putin gris. Impatureste partea de sus pana la jumatatea cercului, iar partea de jos peste cea impaturita initial. Presara din nou gris. Impatureste partea dreapta pana la jumatate, si partea stanga peste cea dreapta, astfel obtinand un patrat. Pune-le inapoi in tava cu hartie de copt, acoperita cu folie de aluminiu si lasa-le la cald alte 15 min.
Dupa expirarea timpului pune putin ulei pe blatul de lucru si apuca-te de intins bucatile de coca. Preseaza-le cu mana in toate colturile pana obtii un patrat de 3 ori mai mare. Pune putin ulei intr-o tigaie, si cand acesta s-a incins adauga clatita inauntru. Coboara temperatura focului la mediu. Intoarce-o din cand in cand, cam de 2-3 ori pe fiecare parte pana devine aurie si se gateste perfect. Scoate-le pe fiecare in parte pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces. O data gatite, le poti servi cu ce vrei tu. Eu am decis sa le servesc alaturi de o dulceata de trandafiri si un ceai de vanilie.
Ador cultura culinara marocana si-mi place la nebunie sa experimentez retete noi. Iti garantez ca aceste clatite sunt extrem de delicioase.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Comentarii