Foi de clatite

Ouale impreuna cu faina si sarea se amesteca intr-un castron si se subtiaza cu lapte cat este nevoie, pentru ca sa iasa o compozitie subtire. Daca ma

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200-300 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 2-3 oua
  • sare
  • ulei pentru prajitul foilor de clatite

Mod de preparare

Ouale impreuna cu faina si sarea se amesteca intr-un castron si se subtiaza cu lapte cat este nevoie, pentru ca sa iasa o compozitie subtire. Daca mai este nevoie se subtiaza cu putin sifon. Se prajesc intr-o tigaie cu fundul gros foile. Se unge tigaia cu foarte putin ulei, se incinge si se toarna compozitia cu polonicul, intr-un strat foarte subtire. Se prajeste pe foc mare si se intoarce pe partea cealalta cand incepe sa se rumeneasca.


Se umplu foile cu diverse creme si umpluturi.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare

Ciocolata de casa

Cozonac moldovenesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc